Често постављана питања

Питања

Колико траје адаптација деце на вртић?
Адаптација је један од најважнијих и најосетљивијих периода боравка детета и вртићу. Најчешће питање родитеља јесте: „Колико ће трајати адаптација?“ То је питање на које не можемо дати одговор, јер је то индивидуално и зависи од више факторка. Ми у адаптацију укључујемо родитеље, јер се то показало као добро и корисно у адаптацији деце.
Која документација је потребна за упис у вртић?
Документи потребни за упис детета у вртић су: уговор са предшколском установом, упитник и сагласност за интерне потребе вртића, здравствени картон и потврда да дете може у колектив и извод из матичне књиге рођених за дете.
Која документација је потребна ако родитељи имају одбијеницу и ко предаје документацију у Секретаријат?
Вртић предаје документацију у Секретаријат, а потребна документација за добијање решења је: одбијеница (оригинал), захтев (добијате у вртићу), уговор са предшколском установом, извод из матичне књиге рођених за дете, држављанство за једног родитеља, очитана лична карта родитеља и копија текућег рачуна. Сва документација се односи на једног родитеља и само један родитељ може бити подносилац захтева.
Да ли вртић одобрава попусте?
Вртић одобрава попусте у следећим случајевима: родитељи чије двоје деце борави у вртићу, без обзира на субвенцује - остварују попуст на друго дете 20%; родитељи који су конкурисали у државни вртић и нису добили одбијенице - остварују попуст 20%; родитељи који нису конкурисали за упис у државни вртић и немају одбијенице - остварују попуст 10%.
Да ли додатне активности улазе у цену?
Све додатне активности, поред васпитно–образовног рада, које реализују васпитачи и медицинке сестре васпитачи улазе у цену боравка детета у вртићу.
Колико често децу водите у позориште, биоскопе...?
Пажљиво бирамо садржаје за децу. Трудимо се да бар једном месечно посетимо позориште, биоскоп, музеј, дечји сајам...
Да ли децу водите на излете, летовања, зимовања?
Једном до два пута годишње децу водимо на излете. У мају организујемо седмодневну рекреативну наставу у природи.

Поставите питање

Уколико овде нисте пронашли одговор, ваше питање нам можете послати користећи слећу форму: